Fagforbund varsler konflikt mod Ryanair
Der er nu varslet konflikt mod Ryanair. Foto: Arpingstone
Der er nu varslet konflikt mod Ryanair. Foto: Arpingstone
Serviceforbundet varsler nu konflikt mod Ryanair. Det sker ovenpå gårdsdagens afgørelse i Arbejdsretten.

Arbejdsretten gav onsdag Serviceforbundet og dets landssammenslutning FPU, Flyvebranchens Personale Union, lov til at konflikte mod selskabet, der ikke har ønsket at indgå overenskomst for piloter og kabinepersonale på selskabets baser i Billund og København.

I dag varslede Serviceforbundet så konflikt i form af blokade og strejke over for flyselskabet Ryanair med virkning fra arbejdstidsbegyndelse lørdag den 18. juli 2015.

Blokaden af virksomheden betyder, at ingen medlemmer af Serviceforbundet må tage ansættelse på virksomhedens baser i Danmark. Inden for Serviceforbundets overenskomstområde er også vagtfunktionærer og servicemedarbejdere i Københavns Lufthavne organiseret, og for deres vedkommende er der afgivet 1. sympatikonfliktvarsel, så de ikke må udføre noget arbejde, der vedrører Ryanairs virksomhed i lufthavnen. Disse funktioner omfatter også security-arbejde.

Flere ventes at følge efter
Det ventes, at også andre LO-forbund, bl.a. 3F, HK og Dansk Metal, vil afsende sympatikonfliktvarsler mod Ryanair, så der hverken kan foretages indcheckning, bagagehåndtering, brændstofpåfyldning eller produktion af madvarer til selskabets fly fra København.

Konfliktvarslet gælder også Ryanairs base i Billund.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.