Ryanair kalder Arbejdsretten “Bizar”

Efter nederlaget i Arbejdsretten i dag har Ryanair meddelt, at man ikke vil bruge København som base. Foto: Ryanair

Efter nederlaget i Arbejdsretten i dag har Ryanair meddelt, at man ikke vil bruge København som base. Foto: Ryanair

Raynair oplyser, at man har valgt at appellere dagens afgørelse i Arbejdsretten, der giver Flyvebranchens Personale Union, FPU, ret i, at den har ret til at kræve overenskomst med det irske flyselskab.
Ryanairs kommunikationschef Robin Kiely kalder Arbejdsretten for "Absurd" og fagforeningernes krav om overenskomst for "bizar". Foto: Ryanair.

Ryanairs kommunikationschef Robin Kiely kalder Arbejdsretten for “bizar” og fagforeningernes krav om overenskomst for “absurd”. Foto: Ryanair.


I en pressemeddelelse kalder flyselskabet Arbejdsretten for “Bizar”.

– Vi har givet vores advokater instrukser om, at appellere dommen, som tilsyneladende giver konkurrerende luftfartselskabers fagforeninger ret til at lave blockade med Ryanairs ene fly med base i København, vi har også indgivet et sekundært krav til Arbejdsretten, siger Ryanairs kommunikationschef Robin Kiely.

Dropper København som base
Arbejdsretten gav fagforeningen medhold i, at den har ret til at kræve overenskomst med Ryanair, når selskabet har en såkaldt “base” i København. Kort tid efter domme faldt, meddelte selskabet så, at man dropper basen i København:

– Vi vil fortsætte med at operere på 12 ruter til og fra København, men med fly baseret uden for Danmark, oplyser Ryanair’s Robin Kiely, der kalder fagforeningernes krav om overenskomst for “absurd”:

– Det er absurd at danske fagforeninger forsøger at pådutte kollektive aftaler på irske air crew, som bruger mindre end 2% af deres arbejdstid i Danmark og som allerede har fordelene af en kollektiv aftale med Ryanair.

Læs også: Ryanair tabte i Arbejdsretten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.