13 personer anholdt: Politiet efterforsker bestikkelse af offentlige ansatte
Politiet har gennemført flere ransagninger hos både Rigspolitiet, Region Sjælland, private firmaer og bopæle hos offentligt ansatte i en sag om bestikkelse.

På baggeund af en anmeldelse, som Region Sjælland har indgivet, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi iværksat en efterforskning af mulige overtrædelser af straffelovens § 122 og § 144, der handler om bestikkelse af offentligt ansatte.

Sagen drejer sig om mistanke om uberettigede økonomiske dispositioner i tilknytning til private leverandører, som regionen har indgået aftaler om it-leverancer med.

Politiet har bl.a. indhentet ransagningskendelser, og tirsdag morgen har politikredsen i samarbejde med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internationale Kriminalitet (SØIK) gennemført en koordineret ransagningsaktion på 17 forskellige adresser på Sjælland. Ransagningerne omfatter lokaliteter tilhørende Region Sjælland, Rigspolitiet, firmalokaliteter og private bopæle. Der er i den forbindelse beslaglagt et betydeligt antal effekter – herunder it-udstyr, der kan indeholde spor – med henblik på nærmere undersøgelse, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ved morgenens aktion har politiet anholdt og sigtet i alt 13 personer, som i løbet af dagen skal afhøres til sagen. Når afhøringerne er afsluttet, vil politiet tage stilling til, om der skal ske fremstilling af en eller flere af de anholdte i grundlovsforhør senere i dag. De anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to it-leverandører.

Sagen er priorieteret meget højt
– Efter dagens aktion står politikredsen overfor en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet, siger politidirektør Lene Frank, Sydsjællands og Lolland-Falster Politi og fortsætter:

– Det er vigtigt at understrege, at den videre efterforskning har til formål at be- eller afkræfte, om der er grundlag for at opretholde de rejste sigtelser, og der er således ikke med sikkerhed tale om, at alle de nu sigtede har begået strafbare forhold.

– Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sætter pris på det samarbejde, som politikredsen har haft med Region Sjælland i forbindelse med anmeldelsen og den indledende efterforskning, hvor Regionen i høj grad har medvirket til, at politiet har kunnet reagere hurtigt, siger politidirektøren.

– Som bekendt er sager vedrørende bestikkelse sjældne i Danmark. Korruption og bestikkelse er uacceptabelt, og det er også baggrunden for, at politiet tager den konkrete sag meget alvorligt, slutter politidirektør Lene Frank.

Strafferammen i straffelovens § 122 og § 144 er fængsel indtil 6 år.

123456789

Skriv et svar