Dyrkede skunk i kælderen på Grønttorvet
Tre mænd – to danskere og en kroat – blev mandag ved Retten i Nykøbing F. dømt for at drive skunkvæksthuse i Lundby og i kælderen på Grønttorvet i Valby.

De tre mænd blev dømt for at have fremstillet skunk med et samlet forventet udbytte på ikke mindre end ca. 200 kg hash. Desuden blev også en kroatisk mand dømt for at have deltaget i at drive skunkvæksthuset i Lundby.

To af mændene har siddet varetægtsfængslet siden 4. september 2014 og den tredje mand siden 9. september 2014. Ved Retten i Nykøbing F. blev de to danskere idømt henholdsvis tre års fængsel og tre år og ni måneders fængsel, mens den kroatiske mand blev idømt halvandet års fængsel, samt udvisning med 12 års indrejseforbud.

To af mændene ankede på stedet dommen, mens den kroatiske mand udbad sig betænkningstid. De blev alle tre varetægtsfængslet efter dommen.

Tilfreds anklager
Dagens domme faldt i god jord hos anklgaeren:

– Jeg er meget tilfreds med dommen. Retten lagde det fulde udbytte til grund, sådan som jeg påstod i min procedure. I forhold til selve strafudmålingen, så har retten tillagt det vægt, at de to danske mænd har haft ledende roller som organisatorer, og at den kroatiske mand har haft en mere underordnet rolle, idet han var ansat til at bygge skunklaboratoriet og passe og forarbejde planterne, udtaler anklagerfuldmægtig Siw Olsen.

En fjerde mand blev i oktober sidste år dømt for at have deltaget i at drive skunkvæksthuset i Lundby. Han erkendte forholdet og blev idømt 1½ års fængsel med 12 års indrejseforbud.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.