Mange forældre frygter vacciner
Mere end hver femte danske forælder tror myndighederne holder bivirkninger ved vacciner skjult for befolkningen. Det skriver Søndagavisen.

Ifølge en undersøgelse fra Yougov så mener 22 procent af alle danskere med hjemmeboende børn under 12 år, at de danske eller udenlandske myndigheder kender til bivirkninger ved vacciner til børn, som de ikke ønsker at fortælle borgerne om.

Desuden svarer 16 procent, at man i Danmark ‘stoler for meget på lægevidenskaben’, når det handler om vacciner til børn.

Hos Sundhedsstyrelsen er man bekymrede for forældrenes skepsis:

– Vores mål er at øge folkesundheden. Derfor vil vi gerne have, at danskerne tilslutter sig vaccinationsprogrammet. Vi kan godt være bekymrede for, at den skepsis, der er over for vacciner, kan skade folkesundheden, siger Bolette Søborg, læge og ph.d. i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har et mål om, at 95 procent af danskerne lader sig vaccinere mod mæslinger. Det vil udrydde sygdommen i Danmark og gøre danskerne nærmest immune.

Men blandt andet på grund af skepsis over for vaccination er antallet af danskere, der bliver vaccineret, faldet fra 88 procent til 82 procent. Dermed kan Danmark godt blive ramt af en epidemi.

– Jeg er meget chokeret over, at cirka hver femte danske forælder mistænker myndighederne for at skjule bivirkninger. At man kan tro, at en offentlig myndighed ikke vil sikre åbenhed og sikkerhed, er helt vildt. Det er direkte farligt for folkesikkerheden, siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen og fortsætter:

– Jeg synes ikke, man kan bebrejde Sundhedsstyrelsen noget. Men der er et arbejde, der skal løftes. Det skal vi i gang med nu.

Der er netop nu en mæslingeepidemi i Berlin, hvor knap 500 personer er smittet. En lille dreng på et år er død af sygdommen.

Kilde: Søndagsavisen.dk

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.