19. april 2024

Politiet antager, at den mand, som politiet skød og dræbte på Nørrebro søndag morgen var gerningsmanden til skudepisoderne ved både Krudttønden på Østerbrog og Synagogen i Krystalgade.

Ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov fortalte ved et pressemøde klokken 8 søndag morgen, at politiet ved hjælp af optagelser fra videoovervågning har klarlagt en del af den formodede gerningsmands færden.

Videooptagelser viser en mand som kører fra Krudttønden kl.15.33 til Borgervænget, hvor flugtbilen blev fundet, herefter viser overvågningsbilleder manden omkring Kildevældskolen, hvor han foretager et telefonopkald. Kort efter ankommer en taxa til stedet. Politiet har afhørt taxachaufføren og han gav oplysninger om en adresse op Nørrebro, som politiet herefter holdt under observation.

Manden var på adressen i omkring tyve minutter ved 16.30-tiden, hvorefter han forlader stedet og vender ikke tilbage før i nat. Her bliver han råbt an af politiet. Manden affyrede skud mod politiet, der besvarede ilden og dræbte manden.

Stort efterforskningsarbejde venter
Ifølge Jørgen Skov forestår der nu et stort efterforskningsarbejde, herunder skal man undersøge om manden var alene, selvom der ikke er noget på nuværende tidspunkt der tyder på, at der var andre gerningsmænd.

Noget af det politiet skal have klarlagt er, gerningsmandens færden inden angrebet mod mødet i Krudttønden, hvad han foretager sig efter han forlod adressen på Nørrebro lørdag eftermiddag og indtil han dukkede op i Krystalgade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.