29. marts 2024

Det var her, i kulturhuset Krudttønden, at en gerningsmænd affyrede flere skud under et debat møde. Foto: Googlemaps.

Det var her, i kulturhuset Krudttønden, at ukendte gerningsmænd affyrede flere skud under et debat møde. Foto: Googlemaps.
Det var her, i kulturhuset Krudttønden, at ukendte gerningsmænd affyrede flere skud under et debat møde. Foto: Googlemaps.
En person er blevet dræbt og tre såret da ukendte gerningsænd lørdag eftermiddag affyrede flere skud ved et debatmøde i kulturhuset Krudttønden på Serridslevvej på Østerbro i København.

Ved mødet skulle bl.a. den kontroversielle svenske kunstner Lars Vilks tale.

Københavns Politi oplyser, at en pt. uidentificeret civil 40-årig mand er afgået ved døden efter at være blevet skudt. Endvidere er tre politibetjente ramt men uden for livsfare og de pågældendes pårørende er underrettet.

Tekniskchef i Krudttønden Palle Vedel, der har fungeret som kontakt til PET i forbindelse med arrangementet, fortæller til DR2 at episoden fandt sted ca. 15 minutter efter start og efter den franske ambassadør havde holdt sit indlæg om bl.a. angrebet mod det franske satireblad Charlie Ebdo.

Ifølge Palle Vedel, så greb PETs folk kunsteren Lars Vilks og fik ham væk og i sikkerhed, da de mange skud faldt.

Gerningsmanden var kommet ind i Krudtønden, hvor han skød.

Palle Vedel fortæller til DR2, at politiet skød efter gerningsmanden, da denne løb væk fra stedet.

Der skulle være omkring 50 mennesker tilstede i Krudttønden, da skudepisoden fandt sted.

Øjenvidner oplyser til Netavisen Sjælland, at der i øjeblikket er mange politibiler, ambulancer og akutbiler på stedet, ligesom et meget stort område er blevet afspærret.

Københavns Politi oplyser, at gerningsmændende efter skyderiet flygtede i en mørk VW Polo, med registreringsnummer, AT 25919 ad Jagtvej.

Hvis man ser bilen skal man ikke selv forsøge at tage kontakt til hverken køretøjet eller føreren, men i stedet man ringe til politiet på 112.

Netavisen Sjælland følger sagen…

Seneste opdatering kl. 18.00

Læs også: Mødearrangører kendte til risiko


Vis større kort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.