Ældre lider under papirnusseri
På trods af at regeringen og Kommunernes Landsforening i 2013 søsatte en tillidsreform, der skulle gøre op med papirnusseri og bøvlede arbejdsgange i ældreplejen, så er der tilsyneladende intet sket. Det viser en ny undersøgelse fra FOA, som Søndagsavisen har fået indsigt i.

Ifølge undersøgelsen så mener 70 procent af de ansatte på plejehjemmene ikke, at dokumentationsbyrden er faldet inden for de seneste to år, og kun 18 procent har oplevet et fald i tidsforbrug.

Det bekymrer administrerende direktør for Ældre Sagen Bjarne Hastrup:

– Det er meget skræmmende at høre, at det ikke er blevet bedre. Det, vi har brug for, er tværtimod flere, der har direkte kontakt med de ældre.

Han mener, at de ældre bliver ladt mere og mere i stikken.

– De skærer personalet væk med den ene hånd og laver mere administration med den anden hånd. Det er helt ødelæggende. Vi har brug for tæt og nærværende kontakt med de ældre, siger han.

Hos Kommunernes Landsforening mener man, at deres opgaver er blevet mere komplicerede de sidste to år.

– Vi vil gerne begrænse bureaukratiet, men omvendt vil vi også blive skarpere og bedre til at opdage ændringer i patienternes tilstand, så vi kan gribe ind i tide – for eksempel ved for lidt væske eller ændret sygdomstilstand. Ældre bliver udskrevet hurtigere fra sygehusene i dag end for to år siden – og så får vi en større arbejdsbyrde. Der får vi en større og mere kompleks arbejdsopgave, formand for Løn- og Personaleudvalget i KL Michael Ziegler.

123456789

Skriv et svar