28. marts 2024

Kun lige godt hver anden dansker kender sin skatteprocent. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen blandt 1.003 danskere.

Det overrasker ikke Kim Valentin, direktør i Finanshuset i Fredensborg, som arbejder med at rådgive privatpersoner om økonomiske forhold.

– Jeg tror faktisk, at det rigtige tal er lavere endnu. Hvis du spurgte folk om det samme, mens du sad med det rigtige resultat foran dig, ville mange flere ramme forkert. Jeg tror, at tallet snarere ligger nede omkring 15-25 procent, siger Kim Valentin.

Det er i høj grad de unge, som ikke kender deres skatteprocent. De ældre danskere er bedre bekendt med deres privatøkonomiske forhold, viser undersøgelsen.

Således er det blot 38 procent af de 18-34-årige, som kender deres skatteprocent. For danskere over 55 er tallet 73 procent.

– Mange unge mennesker har kun sig selv at forsørge. Når man er blevet lidt ældre, har man oftere familie og dermed ansvaret for at forsørge flere mennesker. Og så har man som regel også lidt mere styr på tingene, siger Kim Valentin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.