28. marts 2024

Det lille trotskistiske venstrefløjsparti, Internationale Socialister, besluttede på sit landsmøde i weekenden, at træde ud af Enhedslisten.

IS, der blev oprettet i 1984, blev for alvor kendt i den brede offentlighed da deres daværende kontor i Søllerødgade blev sprængt i luften og et medlem blev dræbt. Bombesprængningen er aldrig blevet opklaret.

I marts 2006 meldte partiet sig kollektivt ind i Enhedslisten, men forlader den altså igen.

“Grunden til, at vi har meldt os ud, er, at vi ikke tror på Enhedslistens perspektiv. Vi anerkender Enhedslisten som symbol på modstand mod krisepolitikken, nedskæringer, racisme osv. Men vi tror ikke på, at krisepolitikken og racismen alene kan slås tilbage af venstrefløjens politikere, hvor dygtige de end måtte være”, skriver Enhedslisten i en pressemeddelelse efter landsmødet.

I stedet vil Internationale Socialister bruge sin energi på at opbygge en politisk organisation med fokus på at mobilisere arbejdere og studerende til “aktiv modstand”.

Det lille parti opfordrer dog stadig sine medlemmer til at stemme på Enhedslisten ved valg, ligesom partiets medlemmer, der arbejder indenfor det faglige område eller i mindre byer, fortsat gerne må være medlem af Enhedslisten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.