25. april 2024

En beregning, som Sydbank har foretaget for Søndagsavisen viser, at en almindelig gennemsnitsfamilie, hvor begge parter er i job, kan se frem til mellem 2-5.000 kroner ekstra i år til forbrug sammenlignet med sidste år.

– Reallønnen stiger for den enkelte familie, fordi lønnen stiger mere end priserne. Hvis du er i arbejde, betyder det alt andet lige, at du får råd til at købe mere, end du havde i 2014, siger Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank.

Du vil derfor have lidt over tusinde kroner ekstra at gøre godt med sammenlignet med sidste år, hvis du tjener omkring 25.000 kroner og 2.600 kroner mere, hvis du tjener 45.000.

Det er især faldet i oliepriserne, der giver den lave inflation, og det betyder, at selv de mindste lønstigninger kan mærkes, da de ikke bliver spist op af højere priser.

Også den lave rente kommer især boligejere til gode, og så har der de senere år været skattelettelser, som har givet lidt mere luft i økonomien.

I den modsatte retning trækker faldet i boligpriserne dog. Men 2015 kunne faktisk have været endnu mere gunstigt. Nogle politiske beslutninger får nemlig betydning for din økonomi i år.

– Dem i de lave indkomstgrupper vil både blive ramt af, at bundskatten er steget, og af, at den grønne check er blevet mindre. De vil heller ikke få gavn af, at topskattegrænsen er blevet hævet, siger Camilla Skovsbo Erichsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.