Stor aktion mod deling af satellit-koder

Med assistance fra National Cyber Crime Center (NC3) ransagede Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi mandag 13 adresser primært på Lolland-Falster samt Herlev, Nivå, Nykøbing Sjælland, Skårup og Galten i en sag om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings TV- såkaldt Card Sharing.

Ransagningerne blev gennemført på grundlag af en anmeldelse indgivet af STOP–Nordic Content Protection, der repræsenterer bl.a. Canal Digital og Viasat.

En bagmand med bopæl i Lolland Kommune blev sigtet for overtrædelse straffelovens §299 b, stk. 6, om særlig grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, idet han ulovligt distribuerede krypteringskoder til 12 modtagere. På 12 ud af de 13 adresser blev der fundet og beslaglagt ulovligt krypteringsudstyr, kaldet Dreamboxe, som nu skal underkastes en nærmere teknisk undersøgelse.

Strafferammen for Card Sharing er op til 1½ års fængsel, der i særlig graverende tilfælde kan stige til 6 års fængsel. Der er blevet sigtet 12 brugere, der risikerer bøder på mellem 10.000 og 20.000 kr.

Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-tv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.