Tårnhøjt dankort-forbrug i julen
De første 23 dage af december købte danskerne for knap 27,8 milliarder kroner med deres Dankort. Dermed lå danskernes brug af Dankortet 7,0 % over forbruget i samme periode sidste år.

Mandag den 22. december var en travl dag, da forbruget med Dankort slog rekord og nåede op på 1,75 milliarder kroner. Samme dag slog antallet af Dankort-betalinger også rekord, da der blev gennemført over 4,8 millioner transaktioner. Det viser nye tal fra Nets.

Gennemsnitskøbet faldt
De første 23 dage af december viser en stigning 9,3 % i antallet af transaktioner, og sammenholdes dette med Dankort-forbruget i samme periode, giver det et gennemsnitskøb på 319 kroner, hvilket er 7 kroner mindre end året før. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger Dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.

Vi handler mest i december
Generelt er danskerne mest flittige med deres Dankort i julemåneden. På oversigten over de dage med størst omsætning på Dankort siden 2008 fremgår det, at syv ud af ti af dagene ligger i december. Mere specifikt er det de sidste dage op til jul, at forbruget for alvor stiger. I 2014 har foreløbig tre dage markeret sig på ’top-ti’ listen med de største Dankort forbrugsdage. Det drejer sig om den 22. december, den 19. december, og den 28. november, der også bliver kaldt ’Black Friday’ af handelen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.