Region Hovedstaden lover bedre og billigere ambulancekørsel til borgerne
Selvom der spares over 400 millioner kroner på seks år, så lover Region Hovedstaden en bedre og mere sikker transport for syge og skadede borgere.

Ved det netop overståede udbud, valgte Regionsrådet at tildele kørslen med ambulancer til to af de nuværende operatører – Falck A/S og Københavns Brandvæsen – fra 1. februar 2016 og seks år frem.

– Vi valgte det, der var bedst for borgerne, når de har brug for hjælp fra en ambulance, og samtidig billigst for regionen. Jeg er meget tilfreds med udbuddets resultat. Vi sætter nye og højere standarder for ambulancekørsel i Danmark med de krav, vi har sat. Det bliver en mærkbar gevinst for de mange borgere, som vi skal hjælpe, som ofte står i en sårbar og akut situation, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

De indkomne bud blev evalueret ud fra en række kvalitative kriterier og prisen, og Falck A/S og Københavns Brandvæsen var bedst og billigst og dermed samlet set økonomisk mest fordelagtige.

Et kontrolbud lavet af et uafhængigt konsulentfirma, for at se om prisen for kørslen var passende, ændrede ikke ved den beslutning.

Forbedringer for borgere og ansatte
Blandt de forbedringer som både borgere og ambulancepersonale kan se frem til er helt nye ambulancer udstyret med et elektrisk båresystem, desuden indrettes ambulancerne sådan, at personalet kan udføre en række behandlinger siddende fastspændt i sædet ved siden af patienten. Dermed vil patient- og personalesikkerheden under transporten blive bedre, og patienterne kan i højere grad behandles under selve transporten

Det er også meningen, at man skal arbejde efter nye fælles retningslinjer, så der ikke er forskel på hvor man bliver hjulpet og behandlet, der skal straks udveksles erfaringer på tværs af leverandører ved utilsigtede hændelser i ambulancetjenesten og så skal der sættes fokus på forsknign og udvikling af ambulancetjenesten.

Derudover sikrer de nye kontrakter, at der bliver ansat mindst 12 elever per år i ambulancetjenesten for at fremme uddannelsesmuligheder for unge.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.