​Fængsel til fire unge voldsmænd
Glostrup Ret har idømt fire 17-årige drenge fra Ishøj fængselsstraffe for vold, grov vold, vidnetrusler, trusler og forsøg på røveri.

Fire unge sad mandag tiltalt for Glostrup Ret for deres andel i fem forskellige forbrydelser.

Retten dømte to af dem for grov vold ved en ungdomsklub i Vallensbæk i maj, hvor en 20-årig mand blev sparket og slået blandt andet med et dækjern, så han måtte sys i panden. En af voldsmændene blev desuden dømt for at true den 20-årige med døden, hvis han gik til politiet.

Tre af dem blev dømt for to overfald på en 12-årig dreng i Ishøj. Drengen blev slået og sparket først den 24. og igen den 28. juli, hvor han fik brud på næsen. En af voldsmændene blev også dømt for at true drengen med en kniv.

To af de 17-årige blev dømt for forsøg på at røve Lidl i City 2 med en kniv i november.

Alle fire fik fængselsstraf
En af de tiltalte fik seks måneders fængsel for grov vold og vidnetrusler mod den 20-årige i Vallensbæk samt for vold, grov vold og trusler mod den 12-årige i Ishøj. To måneder blev gjort betinget, og han modtog dommen.

En anden fik tre måneders fængsel for grov vold den 20-årige i Vallensbæk, heraf blev to måneder gjort betinget. De to sidste fik 10 måneders fængsel for vold og grov vold mod den 12-årige dreng og for røveriforsøget i City2. Alle tre overvejer at anke dommen.

– Der er tale om alvorlige forbrydelser blandt andet mod en 12-årig dreng. Retten fandt dog, at der ved strafudmålingen skulle lægges vægt på de domfældtes unge alder og deres gode personlige forhold, siger anklager Henrik Uhl Pedersen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.