27. april 2024

Et nævningeting ved retten i Glostrup afsagde i går dom i en sag, hvor to unge mænd fra Albertslund var tiltalt for flere røverier.

Det alvorligste røveri fandt sted mod Rema 1000 lillejuleaften 2013 kort før lukketid. To maskerede mænd – en med peberspray og en med kniv – kom løbende ind i butikken og råbte, at det var et røveri. Der var mange kunder i butikken og to medarbejdere, hvoraf den ene nær indgangen var i færd med at køre varer ind. Røverne gennemførte ikke røveriet, men forsøgte i stedet at flygte. Butikkens skydedøre gik dog ikke op, og medarbejderen indhentede dem og fik fat i begge røvere. I tumulten blev han tildelt to knivstik i overkroppen, hvoraf det ene ramte lungen, og han var i overhængende livsfare.

Retten fandt det bevist, at den ene af de tiltalte, som var 18 år på gerningstidspunktet, var den gerningsmand, som medbragte og brugte pebersprayen. Han blev fundet skyldig i forsøg på røveri og grov vold over for medarbejderen, men frifundet for forsøg på manddrab. Den tiltalte blev idømt fængsel i 1 år og 9 måneder.

Den anden tiltalte, der på gerningstidspunktet var 17 år, blev frifundet for røveriet lillejuleaften, da det ikke var bevist, at han var den anden gerningsmand til røveriet. Men han blev dømt for et røveri mod en guldsmedeforretning i Albertslund Centeret, som blev begået den 21. december 2013, og for blandt andet to gaderøverier i Albertslund henholdsvis den 14. december 2013 og 13. januar 2014. Røveriet mod guldsmeden var blevet begået sammen med to andre, hvoraf den ene umiddelbart efter røveriet blev standset af politiet, mens han stadig var i besiddelse af alle kosterne fra røveriet. Udbyttet fra gaderøverierne var meget begrænset. Denne tiltalte blev idømt fængsel i 3 år og betinget udvist af Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.