Røver idømt behandling og fængsel
Retten i Glostrup dømte mandag en 33-årig røver til først psykiatrisk behandling og siden til afsoning i fængsel i to år og tre måneder. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

En 33-årig mand fra København blev i går dømt for et røveri mod en villaejer på Hvidovre Strandvej den 19. marts. Det startede ellers med et indbrud, men da den 33-årige stak husets ejer med en skruetrækker for at slippe væk, endte det som en alvorligere sag.

Røveren nåede at aflevere tyvekosterne til en medgerningsmand, som stak af fra stedet, men blev selv tilbageholdt af husejeren med hjælp fra tililende naboer. Herunder blev husejeren stukket overfladisk på overkroppen.

Røveren blev fængslet dagen efter.

– Stor ros til de kvikke borgere, som hjalp husejeren med at tilbageholde røveren til politiet kom, siger anklager Lars Lindkær Jensen.

Glostrup Ret bestemte, at den 33-årige skulle straffes med fængsel i to år og tre måneder. Straffen udløste et års betinget fængsel fra et andet røveri og inkluderede tyverier, flugt under varetægtsfængslingen, trusler mod en politimand og for at udgive sig for en anden person.

Retten afgjorde, at røveren var omfattet af straffelovens § 73, stk. 1, hvilket betyder, at han skal anbringes og behandles på et lukket psykiatrisk hospital og først, når han er rask, begynde at afsone fængselsstraffen.

Den dømte ankede dommen på stedet og kærede den fortsatte varetægtsfængsling.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.