Risiko for fugleinfluenza i Danmark vokser
Fødevarestyrelsen skruer op for sin trusselsvurdering efter fund af højpatogen fugleinfluenza i fjerkræbedrifter i Holland, Tyskland og England.

Trusselsvurderingen ændres fra lav til middel.

Samtidig indfører Fødevarestyrelsen u obligatorisk kontrol af de lastbiler og fjerkrækasser, der bliver brugt til transport af fjerkræ ud af Danmark. Det sker for at mindske risikoen for smittespredning.
Hold øje med dine dyr

Vilde fugle og trækfugle, der bevæger sig over store afstande, kan bidrage til spredning af fugleinfluenza. Fødevarestyrelsen opfordrer professionelle fjerkræavlere og hobbyavlere til fortsat at holde øje med, om der er symptomer på fugleinfluenza i deres besætninger. Typiske symptomer på fugleinfluenza hos fjerkræ er dødelighed, fald i æglægning, fald i foder- og vandindtag, luftvejsproblemer, øjenbetændelse og diarré.

Fugleinfluenza har været kendt i over 100 år, og alle fuglearter kan rammes af sygdommen. Høns og kalkuner er mest følsomme, mens svømmefugle generelt er mere modstandsdygtige. De højpatogene – meget sygdomsfremkaldende – former kan give op mod 100 procent dødelighed hos fugle.

Hvem smittes
Fugleinfluenzavirus smitter normalt ikke mennesker. I sjældne tilfælde er der dog påvist sygdom hos mennesker, der har haft tæt kontakt til fugle.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.