Streaming udfordrer tv-pakkerne
Danskerne er vilde med streaming, som gør indhug i den traditionelle tv-tid.

Over 90 procent betaler for flere kanaler, end de bruger. Kun få vælger dem fra. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lancerer i dag et tema på den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, som kan give bedre styr på tv-udgiften.

Det frister danskerne at se alt det film og tv, de ønsker, når de vil, og hvor de vil. En Megafonundersøgelse udført for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen blandt 2.573 danske husstande viser, at 57 procent streamer film og tv enten gratis, gennem abonnement, som video on demand eller som pay-per-view. Heraf svarer halvdelen, at deres streamingforbrug er steget inden for det seneste år.

I takt med at danskerne streamer mere, skærer en betydelig del ned på tiden med traditionelt tv. 37 procent af de adspurgte med et traditionelt tv-abonnement ser mindre traditionelt tv, efter de begyndte at streame.

Kun få husstande har opsagt eller beskåret deres tv-pakke, selv om mange gerne vil. 38 procent har overvejet det, mens 13 procent reelt har skiftet til en billigere tv-pakke, og 4 procent har helt opsagt den. For mange forbrugere er streaming derfor et supplement til de traditionelle tv-pakker.

– Mange overvejer at tilpasse deres tv-pakke til deres behov, men får det ikke gjort. Det er ærgerligt. Forbrugerne skyder sig selv i foden ved at holde fast i et produkt, de ikke har brug for, og ved at mindske incitamentet hos selskaberne til at kæmpe benhårdt om deres gunst, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

Generelt betaler mere end 90 procent af danskerne for mere tv, end de bruger, viser flere tidligere undersøgelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

– Streaming giver seerne et alternativ til de traditionelle tv-abonnementer, hvor de ofte tvinges til at købe en hel pakke. Men forbrugerne skal selvfølgelig ikke vælge streamingtjeneste i blinde, så de ender med at betale for endnu et produkt, de ikke har brug for, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

Megafons rundspørge viser, at næsten fire ud af fem forbrugere er meget tilfredse eller tilfredse med udvalget af film og tv-serier på den betalte streamingtjeneste, de bruger mest. Men der abonneres også på tjenester, som ikke lever op til forventningen. 44 procent har overvejet at opsige et eller flere af deres streaming-abonnementer, mens kun 28 procent har gjort det.

På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan forbrugerne fra i dag læse mere om, hvordan de får styr på deres tv- og streamingforbrug. Herudover får de et indblik i de forskellige former for streaming og i deres rettigheder, når de streamer.

Tre gode råd til forbrugerne:
– Overvej, hvad du har brug for. Lav en liste over de kanaler, du sagtens kan undvære, og de kanaler du absolut ikke kan undvære
– Få styr på, hvor mange penge du bruger på tv, serier og film.
– Tjek, om du har det rette produkt. Ser du mange tv-serier og film, kan streaming måske erstatte en del af dit tv-forbrug.
Kilde: forbrug.dk

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.