Boom i vold mod offentligt ansatte

Antallet af sager om vold og alvorlige trusler mod offentligt ansatte er mere end fordoblet på to årtier. Det skriver Søndagsavisen.

Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge Søndagsavisen, at der iførste halvår af 1995 blev der registreret 675 sager, og i samme periode i 2014 var det steget til 1.546.

– Lunten i befolkningen er blevet kortere, og det kommer blandt andet til udtryk ved mere vold mod eksempelvis socialrådgivere, hospitalspersonale, skolelærere og i særdeleshed politibetjente. Det er oftest personer på kanten af samfundet, der begår de her handlinger, men vi ser også velfungerende mennesker, der pludselig koger over, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF til Søndagsavisen.

FTF er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte.

I politiet har man bidt mærke i tendensen de seneste år, og siden 2007 er Politiforbundet begyndt at registrere og analysere sagerne omhyggeligt. I første halvår af 2013 var der 326 sager om vold og trusler mod politibetjente, i første halvår af 2014 var det steget til 423.

– Det sker oftest, når folk er fulde, men vi ser det desværre også ved noget så banalt som en trafikkontrol. Der er en tendens til, at man ikke bare sådan adlyder autoriteter længere. Respekten er langsomt smuldret, siger Flemming Olsen, forbundssekretær i Politiforbundet til Søndagsavisen.

Han mener dog fortsat ikke, at man har et reelt overblik over omfanget af sager.

– Vores medlemmer er meget tykhudede, og der er rigtig mange betjente, der holder de her episoder for sig selv. Så mørketallet er omfattende, og vi vil have et reelt overblik, før vi kommer med forslag til tiltag, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.