28. marts 2024

Et medlem af Brasiliens delegation blev, ifølge artikler i Berlingske, ulovligt aflyttet i 13 timer under klimatopmødet i 2009.

Københavns Politi afviser, at der var tale om at spionere mod forhandlingerne.

“Aflytningen af det pågældende telefonnummer er et af flere hastende efterforskningsskridt, som iværksættes om natten efter Greenpeace aktionen ved den officielle afslutningsmiddag på Christiansborg. Forhandlingerne er slut, og der er kun meget kort tid til at afværge eventuelle ulovlige anslag forud for den amerikanske præsidents ankomst kl. 8.30 næste morgen.”, hedder det i en pressemeddelelse, som Københavns Politi har sendt ud

Pressemeddelelsen fortsætter:

“Sagen bliver forelagt retten straks om morgenen kl. 9.30. To aflytninger bliver ikke godkendt. Retten er enig med politiet i, at retsplejelovens mistankekrav er opfyldt i de to sager, men finder ikke at disse to aflytninger er tilstrækkeligt hastende og afgørende for efterforskningen. De nedtages derfor igen umiddelbart efter retsmødets afslutning over middag.”

– Formålet har altså på ingen måde været at spionere mod forhandlingerne, men at afværge ulovligheder, som – i en situation med så mange VIP’ere og deres sikkerhedsfolk forsamlet – i værste fald kunne have fået alvorlige konsekvenser for både mødedeltagere og aktivister, siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer til Berlingskes artikler, da sagen, ifølge politiet, er underlagt tavshedspligt – også af hensyn til de involverede personer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.