København skal være vært ved EM i fodbold
Der er blevet drømt længe om det i fodboldkredse – i dag blev det så en realitet: København skal være vært ved fire kampe under EM-slutrunden om seks år.

I 2020 fejres 60 året for det første EM-slutrunde og i den anledning har UEFA ønsket at fordele værtsrollen til flere byer. I dag præsenterede UEFAs eksekutivkomtie så de 13 forskellige europæiske byer, som skal være værter ved EM i 2020 – blandt dem var altså København.

– Det er helt fantastisk for dansk fodbold, for København og for hele Fodbold-Danmark. Vi er stolte over den tillid, UEFA viser os ved at gøre os til medværter for en af verdens største sportsbegivenheder. Og vi glæder os til at vise det bedste frem til hele Europa,” fortæller DBUs formand Jesper Møller til unionens hjemmeside og fortsætter:

– EM-slutrunden er en oplevelse for hele landet, og vi ved, at der nu ligger en stor opgave foran os. Den er vi parat til at løfte, uden at det betyder, at vi mister fokus på de mange andre gode tiltag, der foregår i dansk fodbold, mens vi naturligvis vil fastholde vores arbejde med at løse de udfordringer, som vores klubber står overfor eksempelvis at fokusere på manglen på faciliteter i de københavnske klubber.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er også stolt:

– Jeg er stolt over, at København er valgt som én af værtsbyerne for EM i 2020. Det er første gang nogensinde, at Danmark er blandt værterne for en EM-slutrunde, og jeg glæder mig til at byde danskerne og hele verden velkommen til fodboldfest i København. Jeg er ikke i tvivl om, at København i gaderne, på lægterne og forhåbentligt på græsset vil give fodbold-Europa en god oplevelse. Jeg glæder mig i hvert fald til at deltage i fodboldfesten i København, siger Frank Jensen til DBUs hjemmeside.

København skal være vært for tre kampe i gruppespillet og en ottendelsfinale, som alle skal spiles i Parken.

De øvrie værtsbyer er Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Dudapest, Bruxelles og Glasgov, der ligesom København skal være værter ved gruppespilskampe og 1/8-delsfinaler. mens München, Baku, Rom og St. Petersborg står for kvartfinalerne og London, hvor semifinaler og finalen skal spilles.

123456789

Skriv et svar