Dreng idømt 20 dages fængsel for vold mod fodbold-dommer
En 16-årig dreng er blevet dømt for vold mod en fodbolddommer.

Volden fandt sted den 8. maj i år på på Vestlolland, hvor den 16-årige skubbede kampens dommer omkuld ved at skubbe ham kraftigt i brystet. Episoden fandt sted efter, at dommeren havde tildelt et rødt kort til en af tiltaltes holdkammerater.

Retten i Nykøbing Falster fandt, at at angrebet mod dommeren var omfattet af straffelovens bestemmelse om vold og tilkendegav i forbindelse med domsafsigelsen, at det er en skærpende omstændighed, at der udøves vold mod en fodbolddommer som følge af dommerens udøvelse af sit hverv.

Retten idømte på denne baggrund den 16-årige dreng 20 dages fængsel, der blev gjort betinget af en prøvetid på 1 år. Der blev herved særlig lagt vægt på tiltaltes alder og personlige forhold i øvrigt.

Den 16-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til evt. anke af dommen.

Dommen blev afsagt den 12. september.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.