29. marts 2024

Det er ikke kun på Rigshospitalet, at læger har misbrugt forskningsmidler. Nu er det kommet frem, at også hjertelæger på Gentofte Hospital har brugt forskerpenge til middage, sommerfester og julefrokoster.

Det er Jyllands-Posten, som i dag bringer historien om Gentofte-lægernes brug af forskningsmidler.

Ifølge avisen er der blevet brugt til at betale for sommerfester og julefrokoster til over 100.000 kr. og en middag for ni personer på den tostjernede Michelin-restaurant Geranium til 16.902 kr., svarende til en kuvertpris på 1.878 kr. Desuden er der blevet betalt for ansattes deltagelse i maratonløb i København og Berlin og for anskaffelse af en Montana-reol med indbygget køleskab til 13.000 kr.

Oplysningerne kommer frem efter Jyllands-Posten har gennemgået tusindvis af udgiftsbilag fra hjerteafdelingen i Gentofte.

Gennemgangen viser ifølge Jyllands-Posten også, at hospitalets økonomiafdeling har betalt millioner af kroner for bl.a. flyrejser, restaurationsbesøg, vin og kunst uden den krævede dokumentation for, at udgifterne var forskningsrelevante.

Gentofte Hospitals direktør, Eva Zeuthen Bentsen, og de fleste af hendes hjertelæger vil, ifølge Jyllands-Posten, ikke udtale sig, men tidligere chef for forskningen på hospitalets hjerteafdeling professor Christian Torp-Pedersen forsvarer sine økonomiske dispositioner.

– Alle udgifter er afholdt for at fremme forskningsgruppens arbejde, siger han til Jyllands-Posten.

Juraprofessor Lars Bo Langsted mener, ifølge avisen, at lægernes brug af forskningsmidler har været i orden.

Kilde: Jyllands-Posten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.