25. april 2024

Et flertal i regionsrådet har indgået en politisk aftale om at bevilge et ekstraordinært engangstilskud til Wonderful Copenhagen ovenpå kæmpeunderskuddet efter melodigrandprix’et. Til gengæld reducerer regionen tilskuddet over en årrække.

Politikerne i Region Hovedstaden har indgået en politisk aftale, der indebærer, at regionen yder et ekstraordinært engangstilskud til Wonderful Copenhagen på 46 mio. kroner. Dermed dækker regionen en stor del af de merudgifter, som opstod under arbejdet med Eurovision Song Contest.

Bag aftalen står Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance.

Det glæder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen(S), at et bredt flertal er nået til enighed.

– For mig har det hele tiden været et kardinalpunkt, at vi skulle hjælpe de virksomheder og mennesker, som fik penge i klemme efter Eurovision Song Contest og risikerede at gå konkurs. Det undgår vi nu, siger Sophie Hæstorp Andersen og understreger, at pengene ikke bliver taget fra eksempelvis sundheds- eller miljøbudgetter, men fra midler, der netop skal anvendes til at fremme vækst og erhvervsudvikling i regionen.

Hun understreger dog, at der knytter sig en række forudsætninger til engangstilskuddet, blandt andet at Wonderful Copenhagen, der er en privat erhvervsdrivende fond, fremover skal følge de regler, der gælder for offentlige myndigheder. Desuden skal regionens to repræsentanter i Wonderful Copenhagens bestyrelse straks indkalde bestyrelsen med henblik på at vælge af ny formand og så skal Wonderful Copenhagens bestyrelse placere det administrative ansvar for merudgifterne efter Eurovision Song Contest, herunder om der skal drages yderligere konsekvenser.

Regionsrådet indstiller ny formand
Partierne bag den politiske aftale er desuden enige om at indstille den nuværende bestyrelsesformand for Copenhagen Capacity, Peter Højland, som ny formand for Wonderful Copenhagen.

– Peter Højland er en markant figur inden for erhvervslivet. Han har et stort kendskab til erhvervsfremme og turisme ikke mindst i kraft af hans arbejde hos Copenhagen Capacity. Og så har han stor erfaring med bestyrelsesarbejde. På alle parametre er han den rigtige at sætte i spidsen for Wonderful Copenhagens bestyrelse, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Flertallet, som blev enige om at bevilge de 46 millioner kroner, bestod af Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Liberal Alliance.

Det blev politikerne enige om:

· At der bevilges et ekstraordinært engangstilskud på 46 mio. kroner i 2014 til Wonderful Copenhagen til dækning af merudgifter i forbindelse med Eurovision Song Contest 2014. Til gengæld reducerer regionen tilskuddet over en årrække.

· At Wonderful Copenhagen fremover skal følge de samme regler som offentlige myndigheder efter forvaltningsloven og offentlighedsloven i forhold til ansættelser, repræsentation, bevilling, habilitet, offentlighed m.m.

· At den nye bestyrelsesformand inden udgangen af 2014 fremlægger et forslag til, hvordan Wonderful Copenhagen kan styrke sin struktur og ledelse, herunder om mulighederne for øget samarbejdet mellem og koordinering af aktiviteter med de øvrige turisme- og erhvervsfremmeorganisationer i hovedstadsregionen.

· Region Hovedstadens medlemmer af Wonderful Copenhagens bestyrelse skal desuden tage initiativ til, at Wonderful Copenhagen fortsat vurderer det administrative ansvar for de store merudgifter efter Eurovision Song Contest, og drager de nødvendige konsekvenser heraf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.