16. april 2024

En 37-årig mand fra Korsør blev onsdag ved Retten i Næstved idømt to år og fem måneders fængsel for trusler.

Episoden fandt sted den 22. maj i år på Café 23 i Slagelse, hvor den 37-årige kom ind med en økse i hånden og spurgte de tilstedeværende efter en anden mand. En kvinde i baren oplyste ham om, at den pågældende ikke var på stedet, og den 37-årige forlod herefter beværtningen. Fire dage efter blev den 37-årige anholdt og samme dag varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør.

Manden, som den 37-årige var ude at lede efter, er den samme mand, som den 37-årige tidligere har forsøgt at slå ihjel. Dengang blev han dømt for forsøg på manddrab. Han blev løsladt i januar i år, og var på prøvetid, da han begik det nye forhold. Reststraffen på lidt over to år blev udløst ved onsdagens dom, hvor han blev idømt to år og fem måneders fængsel.

Ved dommen lagde retten vægt på, at truslen var rettet mod den samme mand, som den 37-årige tidligere har forsøgt at slå ihjel, og at det nye forhold var begået kort inde i prøvetiden.

Tilfreds anklager
– Jeg er særdeles tilfreds med, at byretten valgte at følge anklagemyndighedens påstand til fulde. Domfældte har dog anket dommen til landsretten, som senere vil skulle træffe afgørelse i sagen, siger anklagerfuldmægtig Kristine Thorndahl

Den 37-årige er fortsat varetægtsfængslet efter retsmødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.