24. april 2024

København tilslutter sig nu Danskernes Digitale Bibliotek. Dermed er grunden lagt til et anderledes og endnu bedre bibliotekstilbud for københavnerne. Københavns Bibliotekers hjemmeside skal i de kommende år udvikles til et egentligt digitalt bibliotek med e-bøger, digital betjening og øget digital formidling.

Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) er et samarbejde mellem landets biblioteker om fælles it-løsninger, deling af data, digital formidling og indkøb af digitale materialer.

– Udviklingen af det digitale bibliotek er et vigtigt element i Københavns nye biblioteksstrategi, der forelægges Kultur- og Fritidsudvalget efter sommerferien. Med Københavns tilslutning har alle landets 98 kommuner nu valgt at tilslutte sig samarbejdet om Danskernes Digitale Bibliotek, siger leder af Hovedbiblioteket, Jakob Heide Petersen.

– Vi har længe kørt et tæt samarbejde med andre kommuner omkring Københavns Bibliotekers hjemmesider og andre digitale tilbud. Med Danskernes Digitale Bibliotek – og beslutningen om Københavns Kommunes deltagelse – sikrer vi den optimale betjening af borgerne, fordi alle landets kommuner nu i fællesskab udvikler vores digitale bibliotekstilbud, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Københavns Bibliotekers hjemmeside www.bibliotek.kk.dk havde i 2013 ikke færre end 5,4 mio. besøg og er den mest besøgte biblioteksside i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.