29. marts 2024

Syd- og Vestsjælland: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har netop afsluttet en kampagne, hvor de ved to togstationer i kredsen tilbød at skrue pendlernes nummerplader fast, mens bilejerne var på arbejde. Og det var der mange, der takkede ja til.

– Vi har skruet 68 sæt nummerplader fast på biler, der holdt på parkeringspladser ved Næstved station, og 95 på biler, der holdt parkeret ved Slagelse station. Det er faktisk en del flere, end vi havde regnet med, fortæller politiinspektør Thorkild Steen Jensen, der er glad for, at det er lykkedes at skabe opmærksomhed om de nye regler for nummerplader.

Mange nummerplader bliver stjålet, mens bilerne holder parkeret ved togstationerne, og derfor er det her, politiet har koncentreret nummerpladekampagnen.

Målet var at få skabt opmærksomhed om de nye nummerpladeregler, der siger, at man senest den 15. november 2015 skal have fastgjort nummerpladerne på sin bil med to skruer med tilhørende hætter.

Gør det sværere for tyven
Den nye lov kan forhåbentlig være med til at begrænse nummerpladetyverier, der dels er højst generende for dem, det går ud over. Dels skaber det utryghed, at ens nummerplade kan blive brugt til at begå ny kriminalitet.

De seneste år har der i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds været en stigning i antallet af tyverier af benzin fra tankstationer, hvor køretøjerne er udstyret med stjålne nummerplader. Stjålne nummerplader bruges også i forbindelse med røverier og banderelateret kriminalitet eller til at sløre identiteten ved de automatiske trafikkontroller (ATK) og til kørsel med uforsikrede biler.

– Derfor er der al mulig grund til at gøre det sværere for tyven ved at sikre sine nummerplader mod tyveri, slutter politiinspektør Thorkild Steen Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.