Har du Dirch Passer factor?
Det sker: Har du en drøm om at blive den næste komiker med format som Dirch Passer, så har du nu chancen.

Nu sker det snart – lige om lidt er det dagen hvor det er muligt at deltage i den første Dirch Passer Festival af sin slags. Dagen vil være for alle – ung som gammel, rutineret såvel som amatør eller hvis du bare har lyst til at se på. Det vigtigste er at du vil være med. Der kommer skuespillere som vil forsøge at gentage nogle at Dirch Passers folkekære sketchs, men vi vil rigtig gerne se mange flere. Og publikum er også meget velkomne til at træde op på scenen og komme med deres forsøg. Vi ved at det er en svær arv at løfte, men når bare vi har det sjovt og kan grine sammen, så er alt jo i Dirch Passers ånd. Der er vil være præmier til de bedste, for de lokale erhvervsdrivende har doneret gavekort og præmier for en samlet sum af næste 50.000 kr.

Det er også muligt at være med i en råbekonkurrence, en look-a-like konkurrence eller at stille sig i hoppegyngen og komme med en variant af ”Opp-a-dååå!”. Er det der med at stå på en scene ikke lige dig, kan du også være med i en Dirch Passer quiz. Spørgsmålene kan man få udleveret på dagen, men kan også hentes på festivalens hjemmeside www.dirchpasserfestival.dk eller på Facebook-siden Dirch Passer Festival. Alle vinderne får deres præmier på dagen og svarene til quizen vil også kunne hentes umiddelbart efter at der er udråbt vindere. Har du ikke mulighed for at være med i Lindevangsparken den 11. maj, kan du se svarene på quizen på hjemmesiden og på Facebook-siden fra den 18. maj – på selve Dirch Passers fødselsdag – hvor de vil blive offentliggjort.

Ud over at fejre Dirch Passers fødselsdag, er formålet med festivalen at samle penge ind til en mandshøj statue af ikonet i forbindelse med hans 90 års fødselsdag den 18. maj 2016. Vi udskriver derfor i efteråret en åben konkurrence, hvor alle er velkomne til at komme med deres forsalg til udformningen af en sådanne. En dommerkomité, der bl.a. vil bestå af personer med relationer til Dirch Passer, vil finde en vinder, og vi vil derefter sætte projektet i gang.

Men det kommer til at koste mange penge, så en gratis en-dags-festival kommer ikke til at række langt. Derfor har vi været i dialog med Nationalbanken og har aftalt at de vil trykke et begrænset oplag af en sølvmedalje med Dirch Passer på for- og bagsiden. Jan Holdgaard Dissing og Jesper Deleuran har i fællesskab tegnet de to sider af medaljen og vi tror at den kommer til at bliver et samlerobjekt. Samtidig har Jesper Delauran håndtegnet et vanvittigt flot portræt af Dirch Passer. Den tegning får vi trykt i 100 nummererede eksemplarer som også vil blive sat til salg og på den måde år vi flere midler i puljen.
Men vi håber at den store festival i 2016 vil blive en folkefest, hvorfor vi vil starte en landsindsamling. Første aktivitet er, at vi vil forsøge, sammen med Danmarks lokalaviser, at vil arrangere motionsløb, hvor en del af deltagergebyret går til indsamlingen. På den måde blive det folkets donation til statuen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.