Dobbelt så dyrt at overtræde hastighedsreglerne ved vejarbejde

Hele landet: Fra i dag bliver det dobbelt så dyrt at køre for hurtigt forbi et vejarbejde.

Udover at bøden bliver fordoblet, så nedsættes den procentvise hstighedsoverskridelse der skal til for at få en betinget frakendelse af førerretten fra 60% til 40% ved vejarbejder.

Så der er alt mulig grund til at lette foden fra speederen, når man kører forbi et vejarbejde. Dels for at passe på de vejfolk, der arbejder på stedet, og dels for at undgå at få en betragtelig bøde for at køre for stærkt.

I forbindelse med vedtagelsen af loven i Folketinget sagde justitsminister Karen Hækkerup:
¨
– For høj fart er skyld i mange alvorlige trafikulykker, og de mennesker, der arbejder på vores veje, har vi et ansvar for at passe godt på, så de kan udføre deres arbejde under sikre og trygge forhold. Nu fordobler vi bøden for at køre for stærkt og nedsætter grænsen for, hvornår der skal ske betinget frakendelse af førerretten. Det skaber et klart incitament til at tage hastighedsnedsættelsen ved sådanne arbejder alvorligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.