Åbne biblioteker i Stevns Kommune er en succes
Stevns: Det er snart 5 måneder siden, at Stevns Bibliotekerne overgik til at være såkaldt ’åbne biblioteker’, hvilket gav borgerne mulighed for at gå på biblioteket fra kl. 7 om morgenen til 9 om aftenen – alle ugens dage.

Uden for den traditionelle åbningstid, hvor der er personale til stede, har lånerne siden den 5. oktober 2013 selv kunnet lukke sig ind på biblioteket – blot ved at scanne deres sundhedskort i en kortlæser ved indgangen til biblioteket.

– Du behøver ikke engang at være oprettet som låner for at få adgang; men det er naturligvis nødvendigt, hvis du ønsker at låne materialer med hjem, fortæller souschef i Stevns Bibliotekerne, Jørgen Beyer Clausen, og fortsætter:

– Mange af vore brugere fortæller, at de er meget glade for den udvidede åbningstid, som har gjort det nemmere at finde tid til at bruge Stevns Bibliotekernes mange tilbud. En del kommer bare lige for at hente bestilt materiale eller aflevere nogle bøger, og er derfor hurtigt ude igen. Andre nyder stilheden og roen og tilbringer flere timer på biblioteket i den ubetjente åbningstid med at kigge i bøger, læse aviser og tidsskrifter og ikke mindst bruge bibliotekets computere.

Stevns Bibliotekerne har i tiden som ’åbne biblioteker’ haft en samlet stigning i besøgstallet på 10 %, heraf er den største stigning sket i Store Heddinge.

I den selvbetjente åbningstid bliver det registreret, hvem der går ind, og der er videoovervågning – dette af hensyn til brugernes sikkerhed og for at forebygge eventuelt hærværk og tyveri.

– Brugerne passer godt på biblioteket i den ubetjente åbningstid, og indtil nu har der ikke været nævneværdige problemer af nogen art – hvilket også er erfaringen fra andre kommuner med åbne biblioteker, afslutter Jørgen Beyer Clausen.

123456789

Skriv et svar