28. marts 2024

Slagelse: En medarbejder i Sparekassen Sjællands afdeling i Slagelse er blevet anmeldt for bedrageri og bortvist fra sin arbejdsplads.

Det var sparekassens interne arbejdsgange og en årvågen filialdirektør, som mandag den 3. februar afslørede, at en nu bortvist medarbejder på egen hånd flyttede penge mellem et antal kunders konti. Kunder der ikke kendte hinanden.

Derfor har sparekassen anmeldt den pågældende bortviste medarbejder fra afdelingen i Slagelse til politiet for bedrageri og dokumentfalsk.

Sparekassens interne revision peger på, at der beklageligvis ikke er tale om et enkeltstående tilfælde, men et mønster af bedrageri, hvor den bortviste medarbejder ”lånte” penge på omkring 5 kunders konti for at inddække overtræk på andre kunders konti.

Hos Sparekassen Sjælland mener man, efter bedste skøn, at den bortviste medarbejder har begået bedrageri og dokumentfalsk. Ikke for egen vindings skyld, men for at kunne yde lån og udbetale penge til nogle af sine kunder, der havde problemer med overtræk på kontoen. Den bortviste medarbejder forgreb sig især på konti hos to ud af fem kunder, hvor der forsvandt indeståender fra kundens konto uden kundens viden.

Der er dukket transaktioner op til et samlet beløb på ca. 900.000 kr.

Alle berørte kunder holdes skadesløse
Sparekassen er i kontakt med flere af de berørte kunder, der er blevet orienteret om sagens sammenhæng. Alle kunder holdes naturligvis skadesløse.

– Vi er meget meget kede af sådan en sag. Naturligvis først og fremmest på de berørte kunders vegne. Jeg kan forsikre, at vi gør vores bedste og lidt til, så ingen af de berørte kunder lider nogen form for økonomisk tab. Og vi siger undskyld, siger Sparekassen Sjællands ordførende direktør Lars Petersson og fortsætter:

– Vi er desuden berørte af, at det har været nødvendigt at afskedige en vellidt medarbejder, der har forbrudt sig mod den enkle og gyldne regel om, at ingen forgriber sig på kundernes indeståender. Vi lever af tillid. Vi er derfor trygge ved at vores interne arbejdsgange og en filialdirektør med overblik satte en stopper for bedragerierne.
Sparekassen vil nu samarbejde med politiet om at få sagen endelig udredt. Herefter vil politiet tage stilling til om der er grundlag for at rejse sigtelse for bedrageri og dokumentfalsk overfor den pågældende bortviste medarbejder.

Direktøren understreger at ingen af de implicerede kunder skal bekymre sig om økonomisk tab, alt dækkes naturligvis af sparekassen, og vi er lige så forståeligt både berørte og kede af, at en mangeårig medarbejder har bragt os i denne situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.