To direktører anholdt for svindel for tocifret millionbeløb

Krimi: Københavns Vestegns Politi og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har til morgen anholdt to direktører. De sigtes for bedrageri og dokumentfalsk for over 30 millioner kroner.

De to direktører blev anholdt onsdag morgen i en aktion koordineret af Københavns Vestegns Politis sektion for økonomisk kriminalitet og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). Sporingsgruppen fra SØIK har deltaget i dagens aktion og har beslaglagt en bil, elektronik samt designermøbler.

Der er tale om en 22-årig mand fra Frederiksberg og en 33-årig mand fra Rungsted. Begge blev anholdt på deres bopæl.

Forudgående har Københavns Vestegns Politi og SØIK længe efterforsket en række særlig grove bedragerier og dokumentfalsk, hvor de to mænd kom i søgelyset.

De mistænkes blandt andet for at have manipuleret og svindlet en række virksomheder til at levere dem varer som f.eks. hårde hvidevarer, musikanlæg, biler og forskellige former for elektronik. Varerne blev ikke betalt men solgt videre – og fortjenesten beholdt de selv, mener politi og anklagemyndighed.

Københavns Vestegns Politi sigter den 22-årige for bedrageri, forsøg derpå og for at have forfalsket dokumenter, således at det fremstod, som om hans firma var mere værd, end det var. Formålet var at overbevise leverandører om, at han var kapitalstærk for at opnå kredit, i den hensigt at fortsætte bedragerierne, mener politiet.

– Det ser ud til, at han har ført andre bag lyset og svindlet systematisk for at finansiere et stort personligt forbrug, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Den 33-årige efterforskes af SØIK og sigtes for bedrageri, forsøg derpå og for at have forfalsket dokumenter, således at det fremstod, som om en lang række firmaer var mere værd, end de var. Han sigtes også for at have ledet flere selskaber, selvom han tidligere er frakendt retten til at være direktør for selskaber med begrænset ansvar.

De sigtes begge for bedragerier og dokumentfalsk for over 30 millioner kroner.

– Vi sigter direktøren for systematisk at have stiftet selskaber med forfalskede dokumenter, og vi ser med stor alvor på en sådan form for kriminalitet, som kan undergrave tilliden til selskaber med begrænset ansvar, siger vicestatsadvokat Per Fiig, SØIK.

De to direktører fremstilles i grundlovsforhør i morgen og her vil dørene blive begæret lukket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.