Gasflasker fundet foran bank: “Rullemarie” i aktion

Politiet afspærrede Hovedgaden i Hvalsø efter fund af to gasflasker foran Nordeas filial på Hovedgaden. Foto: Michael Johannessen.

Politiet afspærrede Hovedgaden i Hvalsø efter fund af to gasflasker foran Nordeas filial på Hovedgaden. Foto: Michael Johannessen.

Hvalsø: Beboere blev evakueret, Hovedgaden afspærret og busruter omlagt, da ukendte gerningsmænd her til morgen forsøgte at sprænge sig adgang til en pengeautomat hos Nordea på Hovedgaden i Hvalsø.

Det var en bankkunde, som ved 5-tiden i morges opdagede to gasflasker med slanger liggende foran banken, da han ville hæve penge i pengeautomaten. Kunden kontaktede politiet, som sammen med indsatslederen fra Lejre Brandvæsen kørte til stedet. Men da hverken politiet eller indsatslederen kunne udelukke, at der kunne være gas lukket gas ind i banken eller pengeautomaten, valgte politiet at tilkalde sprængstofeksperter (EOD) med ”Rulle-Marie”, politiets kriminaltekniske sektion samt en ambulance til at holde stand-by, medens undersøgelserne i banken foregik.

I alt seks beboere i bygningerne ved siden af banken blev evakueret af sikkerhedsmæssige årsager. Politiet afspærrede området i en sikkerhedsafstand på ca. 200 meter, hvilket betød, at Hovedgaden var totalt spærret for trafik. Busruter måtte omlægges.

Sprængstofeksperterne har i løbet af formiddagen undersøgt banken og pengeautomaten under anvendelse af ”Rulle-Marie” med gas-sporingsudstyr – uden at finde gas. Afspærringen blev herefter indskrænket til området omkring banken i forbindelse med de tekniske undersøgelser i sagen, som politiet betragter som et forsøg på sprængning af pengeautomaten for at stjæle pengene herfra.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt dels ved banken, dels andre steder i Hvalsø-området, i løbet af aftenen og natten. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.