Ny hjælp skal få kontanterne til at slå til

Næstved: Næstved Kommune står klar med gratis budgettjek, når der fredag 31. januar går færre penge ind på kontoen hos en del af kommunens kontanthjælpsmodtagere.

Kan telefonregningen halveres? Er der mulighed for at søge boligstøtte? Og kan der spares noget ved at planlægge ugens indkøb bedre?

Det er blot nogle af de ting, Budgettjek i Næstved Kommune kan hjælpe med at give et overblik over. Den nyoprettede enhed er særligt målrettet borgere, der får færre penge til rådighed, når den nye kontanthjælpsreform træder i kraft.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at en del af vores borgere skal til at spænde livremmen ind, nu hvor regeringens nye kontanthjælpsreform er trådt i kraft. Vi har fuld forståelse for, at det kan være en udfordring, og vi vil gerne gøre vores for at hjælpe borgerne med at tilpasse sig situationen. Derfor har vi oprettet Budgettjek, der skal hjælpe borgerne med at få pengene til at slå til, siger arbejdsmarkedschef i Næstved Kommune, Kim Them Serup.

Ro i maven til borgerne
Næstved er en af de første kommuner i landet, der har oprettet en økonomisk rådgivningsenhed målrettet kontanthjælpsmodtagere. Tilbuddet om at få budgettet gået igennem af en uafhængig rådgiver er frivilligt, og borgerne behøver ikke booke tid, men kan blot møde op i Jobbutikken.

Formand for beskæftigelsesudvalget, Anette Brix (C), er begejstret for det nye tiltag:

– Det ligger rigtig godt i tråd med arbejdsmarkedscentrets arbejde med at sætte borgerens behov i centrum. Jeg er glad for, at vores borgere nu har mulighed for at få gratis rådgivning, hvis det kniber med at få budgettet til at slå til. Vi vil gerne være med til at give borgerne ro i maven, så de kan fokusere deres energi på at tage en uddannelse eller forhåbentligt finde et job.

Få budgettet på bordet
Helt konkret kan rådgiverteamet tilbyde at gå borgerens budget igennem for at se, hvilke poster der kan justeres på for at få privatøkonomien til at hænge sammen. I samme ombæring kan de tjekke, om borgerne f.eks. er opmærksomme på mulighederne for at søge boligstøtte, børneydelse eller andre tilskud.

– Det gælder om at få lagt budgettet på bordet og se, om vi kan finde bare en lille smule luft et sted. Nogle betaler stadig til gamle forsikringer, andre har glemt at ændre forskudsopgørelsen. Man kan også tit være heldig at få presset prisen på sit internet- og mobilabonnement, hvis man lige går en tur omkring butikken og lufter konkurrentens tilbud. Hvis bare vi kan finde 100 kr. ekstra om måneden, vil det jo være godt, siger Anne-Mette List Wehnert, der er underviser på Susågården og en del af rådgiverteamet.

FAKTA: Budgettjek i Næstved Kommune

– Rådgivningen er åben alle hverdage fra kl. 10-14 undtagen onsdag. Første åbningsdag er fredag 31. januar.

– Borgerne behøver ikke booke tid, men kan blot kigge forbi Jobbutikken i Jernbanegade 12.

– Tilbuddet henvender sig fortrinsvis til borgere, der modtager kontanthjælp, men øvrige borgere er også velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.