28. marts 2024

Hele landet: Med en investering på 1,4 millar kroner fastholder SEAS-NVE sin ejerandel på over 10 procent i DONG Energy i forbindelse med dette selskabs igangværende kapitaludvidelse.

DONG Energy har i den seneste tid sikret kapitalgrundlaget til de kommende års massive investeringer i bl.a. den grønne omstilling, ved at byde tre nye, store investorer indenfor i ejerkredsen. Som nuværende aktionær i DONG Energy har SEAS-NVE valgt at benytte muligheden for at gå med i denne kapitaludvidelse.

– SEAS-NVE har altid været i energiproduktion og har været aktionær i selskabet siden DONG Energy blev dannet. Fra vores side er det en strategisk beslutning om at være til stede i hele værdikæden fra produktion af el, over elnet, og helt ud til den enkelte kunde, siger administrerende direktør Jesper Hjulmand, SEAS-NVE, og fortsætter:

– Det er en fordel for SEAS-NVE at være aktionær i DONG Energy, og vi har derfor valgt at gå med i kapitaludvidelsen og dermed opretholde vores ejerandel og indflydelse i selskabet.

Selv om 1,4 milliard kroner er mange penge, så tror Jesper Hjulmand på, at investeringen vil komme andelshaverne i SEAS-NVE til gode.

– Investeringen i DONG Energy er en god forretning, og fortjenesten vil blive brugt på at skabe yderligere værdi for andelshaverne. DONG Energy fremlagde sidste år en ny, ambitiøs strategi og en plan for en fremtidig børsnotering, og jeg er helt tryg ved, at DONG Energy kan levere de lovede resultater. Samtidig er vores investering forbundet med en lav risiko, da vi har en garanti for, at vi kan sælge vores aktier til staten til en fornuftig pris på et senere tidspunkt, siger Jesper Hjulmand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.