Gud spiller stadig en stor rolle i Danmark
Religion spiller stadig en rolle i danskernes liv.  Foto: Hans Jørn Storgaard Andersen (CC BY-SA 3.0)
Religion spiller stadig en rolle i danskernes liv.
Foto: Hans Jørn Storgaard Andersen (CC BY-SA 3.0)
Hele landet: Religon og tro spiller en markant rolle i danskers sind. Det viser en undersøgelse som Søndagsavisen har fået lavet.

Ifølge Søndagsavisen svarer 41 procent af danskerne, at de tror på en gud, mens 36 procent tror på et liv efter døden.

– Danskerne er forbavsende religiøse, men det er ikke noget, de fleste danskere forholder sig til. Religion er blevet et sæt normer, der ligger i baghovedet. Man skilter ikke med det, og det er noget, man først og fremmest har med sig selv og sin familie, siger Peter Lüchau, religionssociolog ved Københavns Universitet, til Søndagsavisen.

Ifølge Peter Lüchau fik religion og tro et comeback i 90’erne og 00’erne efter længere tids krise.

– Mange mennesker vil gerne føle sig en del af noget større, og her er tanken om det evige liv eksempelvis en måde at sætte sig selv ind i en større ramme på. Tanken om at det ikke er ikke slut, når man dør, og at man er del af noget større og kontinuerligt, er tiltrækkende for mange, siger Peter Lüchau.

Blandt undersøgelsens deltagere, er det især kvinderne, der er troende. 45 procent af kvinderne tror på en gud, mens 47 procent tror på et liv efter døden. Til sammenligning tror 37 procent af mændene på en gud og kun 26 procent på et liv efter døden.

Undersøgelsen viser også, at 46 procent af danskerne beder til en gud, at mængden af troende er stigende med alderen, og at hovedstadsområdet er det sted i Danmark, hvor Gud er mest fraværende. Her tror 33 procent på en gud, mens Region Syddanmark er topscorer med 48 procent af respondenterne, der tror på en gud.

Undersøgelsen er blevet til ved at YouGov har spurgt 1.009 danskere for Søndagsavisen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.