19. april 2024

Hele landet: De første 23 dage af december købte danskerne for knap 26 milliarder kroner med deres Dankort. Dermed lå danskernes brug af Dankortet 3,3 % over forbruget i samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Nets.

Fredag den 20. december var en travl dag, da forbruget med Dankort nåede op på godt 1,6 milliarder kroner. I samme periode steg antallet af Dankort-betalinger med 6,2 %

Gennemsnitskøbet faldt med ni kroner
blev brugt knap 4,4 millioner gange den 20. december, hvilket er det højeste antal betalinger med Dankort på en dag i Dankortets historie. Samme dag rundede danskernes brug af Dankortet i 2013 en milliard betalinger. Det er første gang, at der gennemføres så mange betalinger med Dankort indenfor et kalenderår.

De 23 dage af december viser en stigning 6,2 % i antallet af transaktioner, og sammenholdes dette med Dankort-forbruget i samme periode, giver det et gennemsnitskøb på 326 kroner, hvilket er ni kroner mindre end året før. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger Dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.

Internationale kort vinder frem
Danskernes brug af Dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Det er dog ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort står for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort. Danmarks Nationalbank publicerer hvert halvår ’Statistik for betalinger i Danmark’ over det samlede kortforbrug med betalingskort i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.