28. marts 2024

Hele landet: Danske Gymnasielevers Sammenslutning mener den nye finanslovsaftale rammer skævt og gør det svært for gymnasieelever at en uddannelse.<--more-->

Regeringen, Konservative og Venstre indgik tirsdag aften en aftale om Finanslov 2014. I Finanslovsaftalen ligges der ikke op til, at de planlagte besparelser på uddannelse vil blive tilbagetrukket. Det får nu Danske Gymnasieelevers Sammenslutning til at reagere.

Regeringen, Konservative og Venstre har her til aften indgået aftale om Finanslov 2014. I Finanslovsaftalen ligges der ikke op til, at de planlagte besparelser på uddannelse vil blive tilbagetrukket. Det får nu Danske Gymnasieelevers Sammenslutning til at reagere.

Phillip Dimsits, Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning udtaler:

– Vi er rigtig kede af, at regeringen ikke har annulleret de planlagte besparelser på uddannelsesområdet og mere specifikt på gymnasieområdet.

Regeringen lagde i det oprindelige finanslovsforslag op til en besparelse på gymnasieområdet der reelt ville betyde en besparelse på 1.500 kroner elev i 2014 og en halv mia. frem mod 2017. Hvis de planlagte besparelser gennemføres, vil det gøre det sværere for gymnasieeleverne at gennemfører en uddannelse, og de vil ramme skævt mener organisationen.

– Besparelserne på 1.500 pr. elev vil betyde besparelser på gymnasierne, det vil betyde lærefyringer, afskaffelser af lektiecafeer og generelle besparelser på de initiativer der er med til, at fastholde og hjælpe svage elever med at gennemføre deres uddannelse. Det er en skam, og det hænger slet ikke sammen med regeringens mål om den bedst uddannede generation, siger Phillip Dimsits

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning vil i løbet af de næste par dage forsøge at få trukket de planlagte besparelser tilbage, ligesom de tidligere på året gjorde med aktioner og en kronik sammen med den resterende Elev- og Studenterbevægelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.