26. april 2024

Hele landet: Regeringen har tirsdag aften indgået en aftale med Venstre og Det Konservative Folkeparti om finansloven for 2014.

Regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, er dermed ude i kulden.

Regeringen og Enhedslisten havde ellers længe forhandlet, inden finansminister Bjarne Corydon (S) valgte at indkalde Venstre og Konservative til forhandlinger ved 14.30-tiden tirsdag eftermiddag.

Kort efter klokken 22 var regeringen blevet enige med de to borgerlige partier om en finanslov.

Finansminister Bjarne Corydon sagde i den forbindelse:

– Vi har fået en god aftale, og kommet i mål med de prioriteter regeringen fremlagde i august. Vi får styrket velfærden markant, ikke mindst på ældreområdet. Vi giver den grønne omstilling et rygstød. Og vi fremrykker afgiftslempelser for de danske virksomheder, så de står stærkt i den internationale konkurrence. Aftalen afspejler således regeringens balancerede politik, hvor vi på en ansvarlig måde både får råd til at udvikle velfærdssamfundet og investere i vækst og arbejdspladser

– Det er en aftale, som bringer Danmark videre som velfærdssamfund med en ansvarlig økonomi og fokus på vækst og beskæftigelse, sagde Bjarne Corydon.

Hovedpunkter i Finanslovsaftalen:
– 1 mia. kroner årligt fra 2014-17 til ældreområdet.
– 0,8 mia. kroner til fremrykkede skatte- og afgiftslettelser fra Vækstplanen.
– 1,5 mia. kroner i alt frem til 2017 til grøn omstilling, en naturfond og tilskud til Odense letbane.
– 0,9 mia. kroner til højere beskæftigelsesfradrag, jobfradrag til kontanthjælpsmodtagere og et højere beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere.
– 0,3 mia. kroner til bedre behandling af kræftramte børn, nedbringelse af tvang i psykiatrien, indsats for socialt udsatte børn og bolighjælp til unge mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.