25. april 2024

Hele landet: Hos Ældresagen vil man nu holde øje med, om den 1 milliard kroner, som er afsat i finanslovsaftalen til ældreområdet, nu også bliver brugt på de ældre.

I finanslovsaftalen, der omhandler 11 milliarder kroner, afsætter regeringen og de to oppositionspartier 1 milliard kroner til ældre årligt de næste fire år. Og det er noget, der glæder Bjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældre Sagen.

– Der har de seneste år været en massakre på ældreområdet. Derfor er vi glade for, at politikerne nu gør noget for at rette op på de voldsomme nedskæringer, siger han og uddyber:

– Nu kender vi endnu ikke aftalen i detaljer. Men vi håber, at pengene bliver brugt der, hvor der er brug for dem. Og det er på oftere bad og rengøring til svage ældre.

Ifølge Ældresagen er hver fjerde hjemmehjælpstime skåret væk, og mange ældre har oplevet væsentlige forringelser i løbet af de seneste fire år.

Derfor håber Bjarne Hastrup, at ældrepuljen vil være med til at skabe bedre tider for ældre. Men det kræver, at pengene bliver brugt rigtigt, pointerer han.

– Vi vil nu holde øje med, at pengene i ældrepuljen rent faktisk bliver brugt på ældre. Der er mange svage ældre, der har brug for hjælp, og det er dem, pengene skal bruges på, slår Bjarne Hastrup fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.