28. marts 2024

Næstved: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis forbud mod enhver adgang til rockergruppen Westside Nations klubhus på Præstøvej 6b i Næstved er nu forlænget igen.

Forbud blev første gang udstedt den 23. oktober og var gældende en uge, men blev efterfølgende forlænget ad tre omgange til og med den 20. november. Forbuddet forlænges nu igen til og med 27. november 2013.

Baggrunden for at forbyde adgang til Præstøvej 6b i Næstved er en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der tidligere har været tilknyttet Bandidos, men som nu er brudt ud. Westside Nation er derfor i ”bad standing” hos Bandidos.

På baggrund af politiets efterforskninger og systematisk indsamlinger af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har politiet vurderet, at der er risiko for et angreb på adressen Præstøvej 6b, hvor Westside Nation har til huse. Adressen er placeret i et tæt bebygget boligområde centralt i Næstved.

Det seneste forbud, der blev givet den 13. november, udløber i dag. Det er imidlertid politiets vurdering, at der fortsat er stor risiko for voldelige angreb mod klubhuset på Præstøvej, og derfor forlænges forbuddet i yderligere syv dage til og med den 27. november 2013.

– I vores vurdering af den aktuelle situation har vi selvfølgelig også lagt vægt på, at der i nat har været en brand i Bandidos’ klubhus i Kvistgaard ved Helsingør. Sammenholdt med tidligere lignende brande bl.a. i Haslev kan vi ikke udelukke, at der kan være en forbindelse mellem brandene og den igangværende konflikt, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Forbuddet er udstedt i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme -populært kaldet ”Rockerloven”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.