Google hylder Storm P.

København: Søgemaskinen Google hylder i dag tegneren Storm P.

Den folkekære tegner ville være fyldt 131 år i år – hvis han altså stadig levede. Det har fået Google til at hylde ham med en såkaldt ‘Doodle’ – altså en speciel udgave af Googles logo, i dette tilfælde inspireret af Robert Storm Petersens sjove opfindelses-tegninger.

Storm P. blev født i Valby som søn af slagtermester Carl Frederik Christian Petersen og hustru Oline Marie Mathilde Storm . Storm P. fulgte i faderens fodspor og kom i slagterlære.

Storm P. var også skuespiller og var med i mange stumfilm og revyer, men det var som vittighedstegner, at danskerne tog ham til sig for alvor. Han er først og fremmest kendt for sine mange vittighedstegninger, bl.a. fluerne og sine humoristiske aforismer. Han begyndte som bladtegner ved Klods-Hans, Blæksprutten og Lurifax. Han tegnede Peter og Ping og De tre små mænd. Han var medarbejder ved Ekstra Bladet fra 1900 til 1905 og skuespiller på Casino fra 1905 til 1907 og på Dagmarteatret fra 1907 til 1909. I 20’erne og 30’erne var han et kendt scenenavn. Han prøvede lykken i USA, men amerikanerne brød sig ikke om hans tegninger og forstod ikke hans humor.

Storm P. døde den 6. marts 1949 på Frederiksberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.