26. april 2024

Hele landet: Ridestjernen Tina Lund, der er ansat af DR som kommentator, gjorde tirsdag i bedste sendetid åbenlyst reklame for sin sponsor Brogården under EM i ridning. Det skete på en måde, som ifølge en ekspert i medieret er ulovlig. Det skriver Søndagsavisen.

»Brogården, det er foder til heste for at få dem til at se rigtig godt ud og udøve det bedste, som heste kan,« sagde ridestjernen lidt før klokken 20 på DR K, hvor hun var kommentator under live-udsendelsen fra ‘Speed competition’ ved EM i ridebanespring, dressur og para-dressur.

– Den udtalelse fra Tina Lund er reklame. Det er en overtrædelse af radio- og fjernsynslovens forbud mod reklame i DR, siger Oluf Jørgensen, der er jurist med speciale i mediejura, til Søndagsavisen.

Hos DR bliver sagen taget alvorligt. Chefen for DR Sporten, Tine Bendix, vil undersøge udtalelsen yderligere.

– Selvfølgelig skal ingen anprise et bestemt produkt i DR’s programmer. Hvis vi vurderer, at det er tilfældet her, vil vi pointere det over for Tina Lund, så vi undgår det en anden gang, siger hun.

Tina Lund selv ser slet ikke sin udtalelse som reklame:

– Man kan jo ikke sige noget som helst på tv, hvis man ikke må have lov til at fortælle om det, der foregår inde på banen. Så kunne jeg jo aldrig nævne nogen produkter, siger Tina Lund, der ifølge hende selv får sponsoreret “stort set alt, lige fra gamacher til ridehjelm”. Hun forsvarer sig med, at hun ikke har fået penge af Brogården for at omtale deres foder på tv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.