20. april 2024

Roskilde: En politibetjent trak sin tjenestepistol og skød, da han blev kørt ned af en flugtbil på Holbækmotorvejen sent mandag aften.

Klokken 22.25 fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om forsøg på tyveri på en adresse på Vestre Hedevej i Roskilde.

En hundepatrulje blev sendt til stedet, hvor patruljen så to personer løbe fra stedet i retning mod Holbækmotorvejen. En politihund blev sendt efter gerningsmændene, men da den kom ud på motorvejen blev den påkørt og dræbt af en bilist.

– Politifolkene kom frem til motorvejen, hvor de 2 personer havde sat sig ind i en bil og ville køre fra stedet. En politimand forsøgte at standse bilen, men bilen tog kurs direkte mod ham. Herunder trak politimanden sin pistol og afgav skud mod bilen, som imidlertid fortsatte og ramte politimanden, hvorefter den forsvandt i retning mod København, oplyser vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi Bent Sten Andersen.

Politimanden er kommet lettere til skade ved påkørslen.

Den Uafhængige Politiklagemyndigheder undersøger nu betjentens brug af tjenestevåben. Det er standard procedure i sager, hvor politiet bruger deres pistoler.

Her til morgen er der ikke noget signalement af hverken flugtbilen eller de to personer som kørte væk i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.