25. april 2024

Politiet har beslaglagt mere end 300 kg hash. Foto: Københavns Politi.

Politiet har beslaglagt mere end 300 kg hash. Foto: Københavns Politi.
Politiet har beslaglagt mere end 300 kg hash. Foto: Københavns Politi.
København: Københavns Politi har anholdt 6 personer og beslaglagt mere end 300 kg hash samt 1½ kg kokain og ca. 600 gr. amfetamin.

Torsdag den 4. juli ransagede Københavns Politis afdeling for Organiseret Kriminalitet en lejlighed på Amager. Det skete efter længere tids efterforskning.

Under ransagningen blev der fundet 1½ kg kokain, 8½ kg hash og 220.000 kr.

Lejlighedens indehaver, en 50-årig dansk mand, og en 48-årig mand af dansk herkomst med bopæl i Holland, der midlertidig overnattede i lejligheden, blev anholdt samme dag.

Politiet mørkelagde efterforskningen, og begge mænd blev fremstillet i dommervagten for dobbelt lukkede døre. Den 50-årige blev fængslet i isolation til den 15. juli 2013, mens den 48-årige blev fængslet i 27 dage og ligeledes med isolation til foreløbig den 15. juli 2013.

– Beslaget og anholdelserne var den foreløbige kulmination af en længere efterforskning mod et kriminelt netværk, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis Afdeling for Organiseret Kriminalitet.

I går torsdag slog Københavns Politi til igen og ransagede yderligere 9 adresser i det storkøbenhavnske område – fordelt på Sydhavnen, Amager, Valby, Christianshavn, Gentofte og i et sommerhus i Nordsjælland. Under aktionen blev fire biler og en båd ligeledes ransaget. Ved ransagningerne blev der fundet ca. 300 kg hash, ca. 600 gr. amfetamin samt kontante pengebeløb.

Under aktionen anholdt Københavns Politi fire mænd på henholdsvis 45 ,47, 48 og 52 år. Den 48-årige blev løsladt af politiet efter afhøring, hvor han blev sigtet for besiddelse af over 4 kg hash, mens de tre øvrige vil blive fremstillet i dommervagten i løbet af i dag.

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fortæller, at de fire anholdte alle sættes i forbindelse med handel af hash og med handel af “hårde stoffer”. Ingen af dem har ønsket at udtale sig til politiet.

Det er vores opfattelse, at den 45-årige er lederen af netværket. Vi har sigtet ham for handel med 1 kg kokain samt forsøg på handel med yderligere 1 kg. Han er desuden sigtet for flere forhold af handel med i alt ca. 800 gram amfetamin samt handel med hash, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Den 48-årige sigtes for forsøg på handel med 1 kg kokain og flere forhold af handel med i alt ca. 800 gram amfetamin samt besiddelse af ca. ½ kg amfetamin.

Politiet sigter den 52-årige for besiddelse af ca. 50 gram amfetamin og flere kg hash.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.