Politiet advarer mod falske mails fra UNICEF

Hele landet: Der er tilsyneladende ingen ende på de metoder, som kriminelle tager i brug for at narre velmenende danskere via internettet. Det seneste eksempel er en mail, der fremstår som afsendt fra UNICEF, som anmoder om støtte til børn, der er ofre for opstanden i Syrien.

Mailens overskrift er ”Syriske børn har brug for din hjælp ” og i selve mailen står følgende tekst:

”Mange tusinde danskere vælger hvert år at gøre en forskel for verdens børn. TAK til jer! Vi knokler for at holde omkostningerne nede og indsamle flere penge. Og vi er stolte af, at vi hvert år kan bruge størstedelen af pengene til hjælpearbejdet for verdens børn. I Za’atari lejren i Jordan sidder tusindvis af syriske børn. De er flygtet fra Syrien og har oplevet vold og ødelæggelse. Mange af dem er traumatiserede og har mareridt om natten. 18 forskellige steder i lejren har UNICEF etableret børnevenlige områder, hvor børnene kan lege og få bearbejdet de voldsomme oplevelser.”

Mailen giver modtageren mulighed for at trykke på et link, der dirigerer videre til en hjemmeside, der til forveksling ligner UNICEFs. På denne side opfordrer den falske afsender til, at man foretager en donation af penge og i den forbindelse give sine kreditkortoplysninger.

Mailen er dog falsk og er ikke afsendt af UNICEF, men af kriminelle som ønsker at narre kreditkortoplysninger og dermed penge ud af velmenende danskere, fortæller Rigspolitiets Nationale IT Efterforsknings Sektion.

Hvis du skulle modtage en mail afsendt af unicef@unicef.dk skal du blot slette mailen og ikke foretage dig yderligere, lyder det fra Rigspolitiets Nationale IT Efterforsknings Sektion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.