29. marts 2024

Roskilde: Igen i år har uddannelserne på University College Sjællands nye campus i Roskilde oplevet en stigning i 1. prioritetsansøgningerne.

Især socialrådgiveruddannelsen har oplevet en stor stigning, men også pædagog- og fysioterapeutuddannelsen oplever en stor stigning i 1. prioritetsansøgningerne.

– Det er nu ved at være et år siden, vi indviede vores nye campus i Roskilde og årets ansøgertal understøtter i høj grad vores håb om et populært uddannelsessted, konstaterer rektor Ulla Koch. Læreruddannelsen i Roskilde oplever dog et fald i 1. prioritetsansøgningerne på 18% , men ligger dog under det gennemsnitlige fald på 19% på læreruddannelsen i Danmark.

– Sidste år oplevede vi en helt overvældende stigning i ansøgertallet til læreruddannelsen i Roskilde, hvor vi flyttede ud i vores nye campus. Det har vi godt været klar over ville være vanskeligt at leve op til i år. Jeg tror også, at den nye læreruddannelses skærpede krav og procedurer for optagelse også spiller ind, forklarer Ulla Koch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.