16. april 2024

Sjælland: Politiet har sammen med skat gennemført en stor aktion mod bander og rockere på Sjælland.

Klokken 9.00 slog de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst til mod en række rocker- og bandegrupperinger på hele Sjælland. En lang række personer er blevet anholdt ligesom deres opholdssteder er eller vil blive ransaget.

– Vi er nået til et punkt, hvor vi har grundlag for at gennemføre anholdelses- og ransagningsaktioner. Det sker på baggrund af den aktuelle situation, vores efterforskninger og efterretninger, men også som led i den koordinerede indsats mod rocker- og bandemedlemmernes kriminalitet, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, og operationsansvarlig for dagens aktioner.

– Vi anholder mistænkte gerningsmænd til en lang række sager omhandlende drab, drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande, fortæller Jørgen Skov.

– Vi benytter lejligheden til at gøre det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige. Samtidigt ønsker vi at få bandemedlemmerne i tale og tilbyde dem hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø, siger Jørgen Skov.

50 adressser fik besøg under kontrol
– Vi har besøgt de omkring 50 adresser, vi havde planlagt, og vi har fået fat i de personer, vi ønskede. Hidtil er 28 personer anholdt, men der kan sagtens forekomme opfølgende ransagninger og anholdelser, fortæller politiinspektør Jørgen Skov.

Politiet er tilbageholdende med at give informationer om sagen, men oplyser at der er blevet fundet våben under aktionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.