26. april 2024

Hele landet: Kort før midnat, fredag aften, brød forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og Lærerne sammen for anden gang.

Fredag eftermiddag mødtes de to parter i forligsinstitutionen for at genoptage de forhandlingerne omkring bl.a. lærernes arbejdstid. Men efter fem timer brød forhandlingerne sammen. Lærerne sendte straks et nyt oplæg om en aftale til KL, baseret på den ‘finske model’ og mens Anders Bondo Christensen stod i forhallen til forligsinstitutionen og blev interviewet, kom KL’s chefforhandler Michael Ziegler ud og så begyndte de to at diskutere for rulende kameraer. De endte med at gå tilbage til Forligsinstitutionen for at fortsætte forhandlingerne på baggrund af lærernes nye udspil.

Men kort før midnat meldte Kommunernes Landsforening ud, at forhandlingerne igen var brudt sammen og Michael Ziegler kaldte fredagens forhandling for ‘absurd teater’.

I skrivende stund mangler der en udmelding fra forligsmanden Mette Christensen om hvorvidt hun tror, der er mulighed for, at de to parter har noget at forhandle om og om hun vil udsætte den varslede lock-out.

Hvis ikke foligsmanden udsætter lock-outen vil den træde i kraft 1. april.

OPDATERES!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.